Windows Media Encoder

Published on 11/29,2017

Виндовс Медиа Енkодер је дисконтинуирани бесплатни медијски кодер развијен од стране Мицрософт-а који омогућује програмерима садржаја да конвертују или снимају звучне и видео снимке и слике екрана рачунара у Виндовс Медиа форматима за живе и испоруке на захтјев. То је наследник НетСхов Енцодера. [2] Страница за преузимање извештава да није подржана у оперативном систему Виндовс 7. [1] ВМЕ је замењена бесплатном верзијом Мицрософт Екпрессион Енцодера. Медиа 8 Енцодинг Утилити је још увек на листи. ВМЕ је доступан у 32-битној и 64-битној верзији. [3]

Виндовс Медиа Енцодер 9 може кодирати видео помоћу Виндовс Медиа Видео верзије 7, 8 или 9. Аудио кодирање користи више Виндовс Медиа Аудио верзија 9.2 или верзије 10 (ако су инсталирани верзија 10 кодеки) и Виндовс Медиа Аудио 9 Воице говорни кодек. Садржај се такође може направити као некомпримирани аудио или видео запис.

Виндовс Медиа Енцодер 9 омогућава двоструко кодирање да оптимизује квалитет за садржај на захтев (стреамед или довнлоад-анд-плаи). Такође подржава променљиву битрате (ВБР) кодирање за сценарио довнлоад-анд-плаи. Труе ВБР се може применити током целог трајања секвенце високог покрета, осигуравајући највиши квалитет. Ова верзија такође омогућава скриптовано кодирање са вмцмд.вбс ВБСцрипт датотеком која омогућава програмерима садржаја да кодирају велики број унапред снимљених мултимедијалних датотека. У комплету са програмом су апликације Виндовс Медиа Филе Едитор, Виндовс Медиа Едитор Едитор и Виндовс Медиа Стреам Едитор.

Апликација ГУИ енкодера је заправо "омотач" самог енкодера. Програмери могу да напишу своје апликације користећи Висуал Студио да би извршили исте функције које се налазе у апликацији. Ове апликације могу се користити за аутоматизацију аудио и видео продукције. СДК је такође доступан. [4]

Уз уклањање Виндовс Медиа ДРМ-а у Виндовс 10 Анниверсари Упдате, Виндовс Медиа Енцодер 9 више није компатибилан са тренутном верзијом Виндовс-а од маја 2017.


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=315652

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Windows Media Encoder